ترخیص اجزا قطعات لوازم خانگی

قطعات الکترونیکی از جمله قطعاتی هستند که در تمامی وسایل برقی و الکترونیکی کاربردهای متفاوتی دارند. واردات این قطعات در صورتی که به صورت مستقیم و با قیمت مناسب از سوی خریدار انجام شود سودآور خواهد بود. اما اگر از افرادی هستید که قصد واردات قطعات برقی را دارید،  باید محصولاتی را وارد کنید که جزو کالاهای ممنوعه نیستند و ترخیص آن بدون مشکل انجام می شود.

قوانین ترخیص لوازم خانگی و قطعاتش

تاجران فعال در زمینه لوازم خانگی و قطعات یدکی آن، چه تولید کننده باشند و قصد صادرات داشته باشند و چه وارد کننده باشند، باید بر روال کاری و مراحل ترخیص از گمرک آشنا بوده و بهتر است از شرکت های واسط برای انجام ترخیص کالا از گمرک کمک گیرند. کشور ما به دلیل تاکید بر تولید داخلی لوازم خانگی و اجتناب از واردات آن قوانین جدیدی جهت ترخیص لوازم خانگی وضع کرده است. در قانون جدید واردات و ترخیص لوازم خانگی و قطعات آن، اولویت 10 خوانده شده و واردات با ارز متقاضی و سود گمرکی دو برابر انجام می گیرد.
ایرانیانی که در خارج از کشور ساکن هستند و همچنین در این زمان اقامت، حداقل یک سال و شش ماه آخر آن متوالی بوده است، می توانند لوازم خانگی مستعمل خود را از کشوری که در آن اقامت داشته اند به ایران وارد کرده مشروط بر اینکه یک ماه قبل از ورود به ایران یا تا نه ماه بعد از ورود به ایران اقدام به ارسال آن ها به گمرک ایران کنند. این لوازم خانگی شامل لوازم زندگی متعارف که در یک خانه مورد استفاده قرار می گیرد می باشد. همچنین این لوازم خانگی نباید جنبه تجاری داشته و طبق شئون اجتماعی ایران باشد.
واحد های تولیدی لوازم خانگی داخل کشور با داشتن کارت بازرگانی می توانند از تسهیلات تسهیل تجارت بین المللی استفاده کرده و نسبت به ترخیص لوازم خانگی خود جهت صادرات به خارج از کشور اقدام کنند. تسهیلاتی که به تازگی در نظر گرفته شده است به این صورت است که انجام کلیه ترخیص های کالا از گمرک به صورت نسیه برای تولیدکنندگان داخل صورت خواهد گرفت

مراحل ترخیص لوازم خانگی و قطعاتش

ترخیص کالا از گمرک یک پروسه طولانی دارد که ترخیص لوازم خانگی و ترخیص قطعات یدکی لوازم خانگی با توجه به مواردی که در بالا گفته شد پیچیدگی های خاص خودش را دارا می باشد. حال به ترتیب مراحلی که برای ترخیص هر نوع کالا باید طی شود را خواهیم گفت:

– ثبت اظهار در سامانه EPL

ابتدا باید در سامانه EPL تمامی اطلاعات مربوط به مالک کالا و خود کالا به صورت دقیق ثبت شود که به آن اظهارنامه گفته می شود. اطلاعات وارد شده باید صحیح و دقیق باشند چرا که هزینه های گمرک بر اساس اطلاعات موجود در اظهارنامه قیمت گذاری می شود. پس از تکمیل فرم اظهارنامه یک شماره سریال و شماره عطف از سوی سامانه EPL داده خواهد شد که باید تا پایان ترخیص آن را حفظ کرد.
جهت دریافت اظهارنامه باید یک سری مدارک در سامانه EPL بارگزاری شود، از قبیل: اظهارنامه واردات، کپی کارت بازرگانی، قبض انبار، بارنامه، ترخیصیه، گواهی مبداء، فاکتور خرید، پیش فاکتور یا پروفرما، اعلامیه تامین ارز، مجوز ثبت سفارش، لیست عدل بندی، بیمه نامه، پروانه بهره برداری، کاتالوگ یا بروشور.
همچنین در این مرحله باید جهت اخذ مجوز های مخصوص هر کالا نیز اقدام کرد. لوازم خانگی مشمول اخذ مجوز از سازمان استاندارد می باشد. طبق آخرین بخشنامه اداره امور گمرک، باید لوازم خانگی تست ایمنی الکتریکی را گذرانده و مجوز استاندارد دریافت نمایند.

– احراز هویت و تعیین مسیر

در این مرحله، اظهارنامه ها و اسناد توسط سازمان مربوطه به دقت بررسی شده و در صورت محرز بودن برای سازمان امور گمرک، یک شماره ثبت یا کوتاژ به صاحب کالا تعلق می گیرد.

– کنترل کالا

مرحله کنترل کالا شامل سه مسیر است:

  • مسیر سبز
  • مسیرزرد
  • مسیر قرمز
  •  

در مسیر سبز، بازرسان پس از کنترل اولیه کالا و اظهارنامه، در صورت نبود هیچ مورد مبهمی کنترل کالا را تایید می نمایند.

در مسیر زرد و قرمز، کارشناسان پس از کنترل اولیه کالا، نیاز به بررسی ویژه کالا، اظهارنامه و اسناد و تطابق آن ها پیدا می کنند. کالا توسط بازرسان دوباره بررسی می شود. سپس در دایره ارزش، ارزش اظهار شده توسط صاحب کالا و سوابق گمرکی مجددا بررسی می شود.

– بررسی تعرفه

در این مرحله تعرفه های گمرکی با ارزش اظهار شده در اظهارنامه تطابق داده شده و با بررسی مجوز ها و اسناد، کالا توسط کارشناسان تایید می شود.

– صندوق و صدور سند ترخیص

با تایید نهایی کارشناسان، صاحب کالا هزینه های کالا را باید تماما پرداخت کرده و با تسلیم فیش پرداختی، پروانه سبز گمرک باری که همان سند ترخیص کالا از گمرک است را تحویل می گیرد. با پروانه سبز گمرک، صاحب کالا می تواند نسبت به ترخیص لوازم خانگی خود اقدام کند.

– انبارگیری و اجازه بارگیری

صاحب کالا پس از دریافت سند ترخیص کالا، باید کارهای حمل و نقل را انجام داده و هزینه های مربوط به انبارداری، تخلیه و بارگیری، مدت زمان رسوب کالا در انبار و بیمه نامه کالا را تسویه کرده و قبض انبار را تحویل گمرک دهد تا مجوز بارگیری برای صاحب کالا صادر شود.

– خروج کالا از گمرک

خروج کالا از انبار گمرک مرحله آخر ترخیص لوازم خانگی است. صاحب کالا با داشتن سند ترخیص کالا یا پروانه سبز گمرک به همراه مجوز بارگیری، بیجک انبار را دریافت کرده و می تواند وسیله نقلیه خود را جهت بارگیری وارد انبار گمرک نماید. پس از بارگیری، محموله توسط بازرسین دوباره بازرسی شده و اجازه خروج از گمرک صادر می شود.
انجام هر یک از مراحل بالا نیاز به تجربه و دانش کافی می باشد که شرکت های ترخیص کالا می تواند در این زمینه کمک بزرگی برای تجار باشد. گروه بازرگانی ملکی با دارا بودن افراد مجرب در امر ترخیص از جمله ترخیص لوازم خانگی و ترخیص قطعات لوازم خانگی می تواند تمام پروسه و تشریفات گمرکی را در کمترین زمان انجام دهد

Call Now Button